Na chalupě se děti mohly přetrhnout, aby očesaly keřík rybízu a doma na zahrádce ho obcházely obloukem...Téměř přezrálý jsem si ho musela očesat sama a pak přemýšlela, kam s ním, než jsem ochutnala výborný perník s třešněmi u kamarádky...s rybízem mu to taky dokonale ladí, přidala jsem jen víc cukru.
Tenhle recept bude určitě patřit mezi moje perníkové stálice...
Perník s rybízem
Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
2 hrnky cukru krupice
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
1 lžíce marmelády (ideálně rybízové)
1,5 lžičky skořice
1,5 lžičky perníkového koření
2 hrnky rybízu
pokud nepřidávám rybíz pak ještě hrst nasekaných ořechů a rozinek a snížím množství cukru
Postup:
V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience, ve druhé spolu vyšlehejte vajíčko, mléko, marmeládu a olej. Pak vmíchejte mokrou směs do suché a přidejte rybíz.
Pekáč si vymažte máslem a vysypte moukou nebo kokosem, těsto vlijte a pečte asi 40 minut na 170-180 stupňů, dokud není špejle suchá.
Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
2 hrnky cukru krupice
1 čokoládový pudink
2 vejce
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
1 lžíce marmelády (ideálně rybízové)
1,5 lžičky skořice
1,5 lžičky perníkového koření
2 hrnky rybízu
pokud nepřidávám rybíz pak ještě hrst nasekaných ořechů a rozinek a snížím množství cukru
Postup:
V jedné míse smíchejte všechny sypké ingredience, ve druhé spolu vyšlehejte vajíčko, mléko, marmeládu a olej. Pak vmíchejte mokrou směs do suché a přidejte rybíz.
Pekáč si vymažte máslem a vysypte moukou nebo kokosem, těsto vlijte a pečte asi 40 minut na 170-180 stupňů, dokud není špejle suchá.
Žádné komentáře:
Okomentovat