Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

DÝŇOVÝ CHEESECAKE PODLE DITY P...

středa 8. listopadu 2017


Dita je vždycky sázkou na jistotu...a dýňový cheesecake podle jejího receptu se nemůže nepovést...

Tenhle podzim kupujeme jednu hokaido za druhou a když je neugriluju v troubě, vyrábím si pyré, které pak vyčkává v lednici, až najdu ten pravý recept...

Holky radši tiramisu, takže jsem si tenhle zákusek užila po několik snídaní v řadě sama...




Dýňový cheesecake podle Dity (upravený)

Těsto:
240g rozemletých sušenek Speculatius
120g rozpuštěného másla


Náplň:
340g smetanového pomazánkového másla
300 g krupicového cukru
4 velká vejce
360 g dýňového pyré
180 ml smetany ke šlehání
2 lžičky skořice


Na ozdobu:
180g mascarpone
1 vanilkový cukr


Postup:
Smíchejte rozpuštěné máslo se sušenkami a natlačte základ do kulaté formy, vyložené pečícím papírem. Pečte při 180 stupních 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout.
Na náplň promíchejte krémové pomazánkové máslo/krémový sýr, přidejte cukr a po jednom vejce. Vmíchejte dýňové pyré, nakonec smetanu a skořici.
Náplň vlijte do formy a pečte hodinu až jsou okraje dortu pevné a uprostřed se chvěje. Na konci vypněte troubu, nechte pootevřená dvířka a nechte cheesecake v troubě „dojít“. Pak ho vychlaďte v lednici přes noc.
Na krém smíchejte mascarpone s vanilkovým cukrem a potřete povrch vychlazeného dortu.


Žádné komentáře:

Okomentovat