Dita je vždycky sázkou na jistotu...a dýňový cheesecake podle jejího receptu se nemůže nepovést...
Tenhle podzim kupujeme jednu hokaido za druhou a když je neugriluju v troubě, vyrábím si pyré, které pak vyčkává v lednici, až najdu ten pravý recept...
Holky radši tiramisu, takže jsem si tenhle zákusek užila po několik snídaní v řadě sama...
Dýňový cheesecake podle Dity (upravený)
Těsto:
240g rozemletých sušenek Speculatius
120g rozpuštěného másla
Náplň:
340g smetanového pomazánkového másla
300 g krupicového cukru
4 velká vejce
360 g dýňového pyré
180 ml smetany ke šlehání
2 lžičky skořice
Na ozdobu:
180g mascarpone
1 vanilkový cukr
Postup:
Smíchejte rozpuštěné máslo se sušenkami a natlačte základ do kulaté formy, vyložené pečícím papírem. Pečte při 180 stupních 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout.
Na náplň promíchejte krémové pomazánkové máslo/krémový sýr, přidejte cukr a po jednom vejce. Vmíchejte dýňové pyré, nakonec smetanu a skořici.
Náplň vlijte do formy a pečte hodinu až jsou okraje dortu pevné a uprostřed se chvěje. Na konci vypněte troubu, nechte pootevřená dvířka a nechte cheesecake v troubě „dojít“. Pak ho vychlaďte v lednici přes noc.
Na krém smíchejte mascarpone s vanilkovým cukrem a potřete povrch vychlazeného dortu.
Těsto:
240g rozemletých sušenek Speculatius
120g rozpuštěného másla
Náplň:
340g smetanového pomazánkového másla
300 g krupicového cukru
4 velká vejce
360 g dýňového pyré
180 ml smetany ke šlehání
2 lžičky skořice
Na ozdobu:
180g mascarpone
1 vanilkový cukr
Postup:
Smíchejte rozpuštěné máslo se sušenkami a natlačte základ do kulaté formy, vyložené pečícím papírem. Pečte při 180 stupních 10 minut, poté vyndejte a nechte vychladnout.
Na náplň promíchejte krémové pomazánkové máslo/krémový sýr, přidejte cukr a po jednom vejce. Vmíchejte dýňové pyré, nakonec smetanu a skořici.
Náplň vlijte do formy a pečte hodinu až jsou okraje dortu pevné a uprostřed se chvěje. Na konci vypněte troubu, nechte pootevřená dvířka a nechte cheesecake v troubě „dojít“. Pak ho vychlaďte v lednici přes noc.
Na krém smíchejte mascarpone s vanilkovým cukrem a potřete povrch vychlazeného dortu.
Žádné komentáře:
Okomentovat