Tchibo mi letos udělalo velkou radost s touhle silikonovou formou. Hned jsme ji s Bárou využily a upekly podle přiloženého receptu perník(y) do školky, aby měla co rozdávat dětem na počest svých 4tých narozenin...Lucka taky pomáhala...jíst...
Speculatius perníčky
Těsto na cca 24 domečků:
250g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
150g cukru
špetka soli
1 lžička skořice
špetka mletého kardamomu
špetka mletého hřebíčku
špetka muškátu
1 vajíčko
125g másla
50g marcipánové hmoty
Postup:
Promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte cukr, sůl, koření a vajíčko. Máslo nakrájejte na kousky, marcipán rozdrobte a přidejte k ostatním přísadám. Vypracujte hladké těsto a v potravinové fólii nechte 2 hodiny v chladu odpočinout.
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Důlky formiček vysypte trochou mouky a zatlačte malou porci těsta. Na povrchu uhlaďte válečkem nebo rukama a přečnívající těsto odstraňte. Pečte asi 8 minut, pak je nechte ve formě ještě asi 5 minut zchladnout, než je vyklopíte.
Těsto na cca 24 domečků:
250g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
150g cukru
špetka soli
1 lžička skořice
špetka mletého kardamomu
špetka mletého hřebíčku
špetka muškátu
1 vajíčko
125g másla
50g marcipánové hmoty
Postup:
Promíchejte mouku s práškem do pečiva. Přidejte cukr, sůl, koření a vajíčko. Máslo nakrájejte na kousky, marcipán rozdrobte a přidejte k ostatním přísadám. Vypracujte hladké těsto a v potravinové fólii nechte 2 hodiny v chladu odpočinout.
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Důlky formiček vysypte trochou mouky a zatlačte malou porci těsta. Na povrchu uhlaďte válečkem nebo rukama a přečnívající těsto odstraňte. Pečte asi 8 minut, pak je nechte ve formě ještě asi 5 minut zchladnout, než je vyklopíte.
Žádné komentáře:
Okomentovat