Když jsem se vrátila z porodnice, čekalo tu na mě kromě mých nejbližších i spoustu banánů...tolik se jich tu nesešlo a navíc všichni „zralí a připravení“ na zpracování. A tak jsem se pátý den po porodu pustila do bábovky. Banánové. Jo vím, jsem tak trochu blázen, jenže já měla tu správnou náladu spravit si chuť z nemocničních snídaní, jejichž hlavní, tak trochu fádní, ingrediencí byly většinou rohlíky.
Extra vláčná a zdravá bábovka, malinko upravená podle tohohle receptu ,byla do dvaceti minut v troubě a pravda, hned po přípravě jsem si šla lehnout:) Na kuchyňský rozjezd to bohatě stačilo.
Banánovo-mrkvovo-maková bábovka
Těsto:
3 zralé banány
2vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku jablečného pyré (já použila švestkovou přesnídávku)
1/4 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1hrnek hladké mouky
1 hrnek celozrnné mouky
2 lžičky skořice
1 lžička kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku mletého máku
Postup:
V míse smíchejte rozmačkané zralé banány, vejce, cukr, jablečné pyré, olej a vanilkový extrakt. V druhé míse pak mouky, skořici, kypřící prášek, sodu a sůl. Promíchejte dohromady. Přidejte nastrouhanou mrkev a mletý mák. Těsto nalijte do chlebíčkové nebo bábovkové formy a pečte asi hodinu při 180 stupních nebo dokud není špejle po vytažení suchá.
Těsto:
3 zralé banány
2vejce
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku jablečného pyré (já použila švestkovou přesnídávku)
1/4 hrnku oleje
1 lžička vanilkového extraktu
1hrnek hladké mouky
1 hrnek celozrnné mouky
2 lžičky skořice
1 lžička kypřícího prášku
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 hrnek nastrouhané mrkve
1/2 hrnku mletého máku
Postup:
V míse smíchejte rozmačkané zralé banány, vejce, cukr, jablečné pyré, olej a vanilkový extrakt. V druhé míse pak mouky, skořici, kypřící prášek, sodu a sůl. Promíchejte dohromady. Přidejte nastrouhanou mrkev a mletý mák. Těsto nalijte do chlebíčkové nebo bábovkové formy a pečte asi hodinu při 180 stupních nebo dokud není špejle po vytažení suchá.
Žádné komentáře:
Okomentovat