Tvarohové koláče peču moc ráda. Tvaroh má totiž permanentní místo v naší lednici, a tak je vždycky po ruce, a Bára má navíc k snídani ráda jakékoli dezerty na způsob cheesecaků a tvarožníků. Tentokrát mě nadchla dvoubarevná levandulová verze z blogu chez Lucie a pak taky ta kakaová z Lidl cukrárny.
Rozhodla jsem se obě varianty trochu prokombinovat a dobrota k snídani našla trvalé místo na našich stolech. Za pouhý měsíc ji peču už podruhé...
Korpus:
250g polohrubé mouky
100g másla
1 vejce
100g cukru krupice
špetka soli
Náplň:
500g tvarohu
200g zakysané smetany
2 vejce
120g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100ml mléka
1,5 balení vanilkového pudinkového prášku
+ 2 lžíce kakaa
Postup:
Přísady na korpus smíchejte a rukou spojte v pevnější těsto, které upěchujte na dno a boky formy. Přísady na náplň dobře promíchejte a jednu polovinu obarvěte kakaem.
Do středu těsta střídavě lžící nalévejte světlý a tmavý krém, dokud oba nespotřebujete. Takto se vytvoří krásné zebrovité mramorování. Formou zlehka klepněte o stůl, abyste získali hladký povrch koláče.
Pečte asi hodinu při 150 stupních, dokud okraje koláče nezhnědnou a střed se nezpevní. Nejlepší je vychlazený.
Presne tento som robila ani nie pred mesiacom!!!...tak trochu do daru, obviazaný krvavo červenou stuhou veľmi potešil :-)
OdpovědětVymazatE.G.