Možná je to vesměs domácím pobytem na mateřské, ale mám dokonalý přehled, jaký leták nám zrovna ten který den přijde do schránky. Nejvíc se těším na ty z Lidlu, protože jsou v nich sladké recepty od Markéty a nejmíň na ten z Alberta, který se poslední dobou někdo snažil zpřehlednit, až ho víc znepřehlednil a tak je třeba ho při prohlížení několikrát otáček a rotovat dokonce o 90 a 180 stupňů!
Pravdou je, že jsem všechny recepty z Lidl letáku vždycky jen prolítla a vrátila se ke svým osvědčeným kuchařkám a blogům o jídle. Tentokrát mě ale zaujala kombinace tvarohu, citrónu a zázvoru, a protože jsem měla všechny ingredience na místě a čekala mnohopočetnou návštěvu, bylo rozhodnuto prolomit ledy (recept) a dát letáku (Markétě) šanci.
Zázvorový tvarožník
Těsto:
500g tvarohu (Čím tučnější, tím jemnější, já měla jen nízkotučný, ale i tak nezklamal)
4 vejce
150 g cukru krupice
špetka soli
1 vanilkový cukr
šťáva z 1 citrónu
kůra z 1 citrónu
50 g čerstvého, na jemno nastrouhaného zázvoru
120 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku (cca 15g)
Posypání:
1 nastrouhaná zázvorová sušenka
1 nastrouhaná kostička hořké čokolády
Postup:
Do vyššího pekáče nalijte vodu do výšky asi 4cm a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů pro vytvoření páry (díky tomu nebude tvarožník suchý).
V míse ušlehejte bílky s polovinou dávky cukru krupice a špetkou soli.
Poté vyšlehejte žloutky, tvaroh, vanilkový cukr, zbylý cukr krupici a šťávu z citrónu. Přidejte nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru a promíchejte. Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a zamíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Snižte teplotu z 200 na 160 stupňů a pečte 35 – 45 minut spolu s pekáčem s vodou.
Vychladlý tvarožník můžete posypat moučkovým cukrem podle původního receptu nebo na něj nastrouhat zázvorovou sušenku a hoblinky čokolády. Zakryly mi víc vytvořené praskliny na povrchu.
Příště bych zázvoru přidala trochu víc, aby měl tvarožník větší říz:)
Těsto:
500g tvarohu (Čím tučnější, tím jemnější, já měla jen nízkotučný, ale i tak nezklamal)
4 vejce
150 g cukru krupice
špetka soli
1 vanilkový cukr
šťáva z 1 citrónu
kůra z 1 citrónu
50 g čerstvého, na jemno nastrouhaného zázvoru
120 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku (cca 15g)
Posypání:
1 nastrouhaná zázvorová sušenka
1 nastrouhaná kostička hořké čokolády
Postup:
Do vyššího pekáče nalijte vodu do výšky asi 4cm a vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů pro vytvoření páry (díky tomu nebude tvarožník suchý).
V míse ušlehejte bílky s polovinou dávky cukru krupice a špetkou soli.
Poté vyšlehejte žloutky, tvaroh, vanilkový cukr, zbylý cukr krupici a šťávu z citrónu. Přidejte nastrouhaný zázvor, citrónovou kůru a promíchejte. Přisypte prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a zamíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte sníh z bílků.
Těsto nalijte do formy vyložené pečícím papírem. Snižte teplotu z 200 na 160 stupňů a pečte 35 – 45 minut spolu s pekáčem s vodou.
Vychladlý tvarožník můžete posypat moučkovým cukrem podle původního receptu nebo na něj nastrouhat zázvorovou sušenku a hoblinky čokolády. Zakryly mi víc vytvořené praskliny na povrchu.
Příště bych zázvoru přidala trochu víc, aby měl tvarožník větší říz:)
To vypadá skvěle, jsem tímhle receptem úplně nadšená. A můžu se vás prosím zeptat, zřejmě podle kuchyně lidlu vaříte často, tak by mě moc zajímalo, zda jsou tam někdy i nějaká zajímavé zdravé recepty? Začala jsem se stravovat takto a nerada bych to o víkendech příliš porušovala.
OdpovědětVymazat