Jakožto milovník pečení tedy strádám a po-strádám konzumenta a vítám tím pádem každou příležitost a návštěvu, které můžu něco upéct, protože sama ty dávky opravdu nemůžu sníst!
Recept jsem převzala z tohohle blogu a stačí vidět jen překrásné fotky, abych dostala chuť nejen jíst, ale i péct a vařit a fotit a...znovu jíst.
Místo červeného pomeranče jsem použila obyčejný. Rýžový sirup se dá nahradit i pšeničným.
Dort z červené řepy
Těsto:
1 a ¾ hrnku hladké mouky
½ lžičky pečící sody
½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky skořice
¾ hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek rýžového sirupu (ve zdravé výživě)
3 vejce
1 a ½ hrnku nastrouhané červené řepy
šťáva z jednoho pomeranče
½ hrnku rozinek
½ hrnku semínek (slunečnicová, dýňová...)
Poleva:
¼ hrnku rýžového sirupu
šťáva z jednoho pomeranče
trocha mletého máku
Postup:
V míse smíchejte olej a rýžový sirup. Přidejte po jednom vejce, nastrouhanou řepu, šťávu z pomeranče, semínka, rozinky. V jiné míse smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu a skořici a vsypte postupně do první směsy. Pečte asi hodinu při 180 stupních. Po vychladnutí vyklopte z formy a polijte makovou polevou.
Těsto:
1 a ¾ hrnku hladké mouky
½ lžičky pečící sody
½ lžičky kypřícího prášku
½ lžičky skořice
¾ hrnku slunečnicového oleje
1 hrnek rýžového sirupu (ve zdravé výživě)
3 vejce
1 a ½ hrnku nastrouhané červené řepy
šťáva z jednoho pomeranče
½ hrnku rozinek
½ hrnku semínek (slunečnicová, dýňová...)
Poleva:
¼ hrnku rýžového sirupu
šťáva z jednoho pomeranče
trocha mletého máku
Postup:
V míse smíchejte olej a rýžový sirup. Přidejte po jednom vejce, nastrouhanou řepu, šťávu z pomeranče, semínka, rozinky. V jiné míse smíchejte mouku, kypřící prášek, sodu a skořici a vsypte postupně do první směsy. Pečte asi hodinu při 180 stupních. Po vychladnutí vyklopte z formy a polijte makovou polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat