Jo a pořád máme vánoční stromeček!!!
Perníkové tiramisu
Krém:
500 g mascarpone
400 g zakysané smetany
200 g krémového sýru (pomazánkové máslo, philadelphia, lučina)
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Sušenkový základ:
Sušenky Spekulatius (nebo Lotusky, perníkové nebo zázvorové sušenky)
2 lžičky rozpustné kávy na 4 lžíce horké vody
1 lžička perníkového koření
1 velký panák vaječného nebo jiného krémového likéru
Postup:
Mascarpone, zakysanou smetanu a krémový sýr promíchejte dohromady s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému. Na dno větší skleněné mísy poklaďte sušenky a pokropte vrstvu směsí z kávy, vody, perníkového koření a vaječného likéru. Na sušenkový základ dejte bohatou vrstvu krému a na něj znovu sušenky pokropené kávovou směsí. Tak pokračujte, dokud je co vršit. Poslední vrstva může být z krému nebo z rozdrobených sušenek, záleží na vás. Poprašte ji neslazeným kakaem. Tiramisu je možné navrstvit i do menších sklenic, aby každý měl tu svou.
Krém:
500 g mascarpone
400 g zakysané smetany
200 g krémového sýru (pomazánkové máslo, philadelphia, lučina)
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Sušenkový základ:
Sušenky Spekulatius (nebo Lotusky, perníkové nebo zázvorové sušenky)
2 lžičky rozpustné kávy na 4 lžíce horké vody
1 lžička perníkového koření
1 velký panák vaječného nebo jiného krémového likéru
Postup:
Mascarpone, zakysanou smetanu a krémový sýr promíchejte dohromady s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému. Na dno větší skleněné mísy poklaďte sušenky a pokropte vrstvu směsí z kávy, vody, perníkového koření a vaječného likéru. Na sušenkový základ dejte bohatou vrstvu krému a na něj znovu sušenky pokropené kávovou směsí. Tak pokračujte, dokud je co vršit. Poslední vrstva může být z krému nebo z rozdrobených sušenek, záleží na vás. Poprašte ji neslazeným kakaem. Tiramisu je možné navrstvit i do menších sklenic, aby každý měl tu svou.
Žádné komentáře:
Okomentovat