Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

PERNÍKOVÉ TIRAMISU...

pondělí 20. ledna 2014

Jako bych se těch Vánoc nechtěla vzdát! Utekly tak rychle, že jsem nestihla pojíst dostatek perníčků, vypít dostatek svařáků a vaječňáků a podívat se na dostatek pohádek. Všeho bylo, jak se zdá, ne-dostatek. A tak pokračuji ve vánočním mlsání, a aby bylo opravdu vánoční, musí tam být perník....a vaječňák!

Jo a pořád máme vánoční stromeček!!!



Perníkové tiramisu

Krém:
500 g mascarpone
400 g zakysané smetany
200 g krémového sýru (pomazánkové máslo, philadelphia, lučina)
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr

Sušenkový základ:
Sušenky Spekulatius (nebo Lotusky, perníkové nebo zázvorové sušenky)
2 lžičky rozpustné kávy na 4 lžíce horké vody
1 lžička perníkového koření
1 velký panák vaječného nebo jiného krémového likéru

Postup:
Mascarpone, zakysanou smetanu a krémový sýr promíchejte dohromady s moučkovým a vanilkovým cukrem do hladkého krému. Na dno větší skleněné mísy poklaďte sušenky a pokropte vrstvu směsí z kávy, vody, perníkového koření a vaječného likéru. Na sušenkový základ dejte bohatou vrstvu krému a na něj znovu sušenky pokropené kávovou směsí. Tak pokračujte, dokud je co vršit. Poslední vrstva může být z krému nebo z rozdrobených sušenek, záleží na vás. Poprašte ji neslazeným kakaem. Tiramisu je možné navrstvit i do menších sklenic, aby každý měl tu svou.


Žádné komentáře:

Okomentovat