Letošní oslavy Silvestra proběhly podivně v poklidu na to, že jsme je trávili s ostatními rodinami několik hodin v dětském centru v Boskovicích, kde je většinou všechno, jen ne klid. Bára si mezi stovkami hraček našla několik panenek, takže měla o zábavu postaráno, a než je všechny svlékla do naha, jak má v oblibě, odcházeli jsme pomalu domů.
Ochuzeni o řvoucí a vztekající se dítě jsme měli tím pádem spoustu času na ochutnávání všech nedietních dobrot a nedietních nápojů. Já jsem se držela vína a likéru z ledových kaštanů a celou dobu si představovala, že si ho po svátcích taky vyrobím, abych si v sobě tu sváteční atmosféru udržela co nejdéle.
Po svátcích mě rozbolelo v krku, takže likér jsem sice umíchala, ale na pár dní ho vytěsnila léčivá směs ohřáté slivovice s medem a citronem. Naštěstí ne na dlouho.
Likér z ledových kaštanů
Likér z ledových kaštanů:
250 ml smetany ke šlehání
1 slazené kondenzované mléko
30 g hořké čokolády
2 ks ledových kaštanů
500 ml rumu
Postup:
Smetanu ke šlehání, kondenzované mléko, rozlámané kaštany a hořkou čokoládu dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krém odstavíme a za občasného míchání necháme vychladnout.
Do vychladlého krému zašleháme rum. Kaštanový likér nalijeme do čisté láhve a necháme vychladit.
Likér z ledových kaštanů:
250 ml smetany ke šlehání
1 slazené kondenzované mléko
30 g hořké čokolády
2 ks ledových kaštanů
500 ml rumu
Postup:
Smetanu ke šlehání, kondenzované mléko, rozlámané kaštany a hořkou čokoládu dáme do hrnce a za stálého míchání přivedeme k varu.
Krém odstavíme a za občasného míchání necháme vychladnout.
Do vychladlého krému zašleháme rum. Kaštanový likér nalijeme do čisté láhve a necháme vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat