Sirup je krásně hustý, sladký, voní po dýni, skořici a muškátovém oříšku a touhle chutí si zpříjemňuju studená rána a upršená odpoledne. Svoje úplně první dýňové latte jsem ochutnala v Minnesotě při letně-podzimním pracovním pobytu a nemohla jsem se ho přepít. Vypadá to, že teď to bude stejné...
Dýňový sirup do kávy
Ingredience na sirup
1,5 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku hnědého cukru
2 hrnky vody
1 lžička skořice (nebo 4-5 kusů) (nebo nakombinovat)
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
1/2 lžičky hřebíčku
4 vrchovaté lžíce dýňového pyré
Postup
V hrnci smíchejte všechny ingredience a zahřívejte na nižším plameni, dokud se cukr nerozpustí. Pokračujte dalších asi 6 minut, ale nevařte. Propasírujte sirup přes sítko do sklenice, uzavřete a skladujte v lednici max. dva týdny. Před použitím protřepejte.
Ingredience na sirup
1,5 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku hnědého cukru
2 hrnky vody
1 lžička skořice (nebo 4-5 kusů) (nebo nakombinovat)
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/2 lžičky strouhaného zázvoru
1/2 lžičky hřebíčku
4 vrchovaté lžíce dýňového pyré
Postup
V hrnci smíchejte všechny ingredience a zahřívejte na nižším plameni, dokud se cukr nerozpustí. Pokračujte dalších asi 6 minut, ale nevařte. Propasírujte sirup přes sítko do sklenice, uzavřete a skladujte v lednici max. dva týdny. Před použitím protřepejte.
Žádné komentáře:
Okomentovat