Dobrou Boží chuť přeju…
Nebeská jablečná buchta:
Jablečné těsto:
1 hrnek nadrobno pokrájených vlašáků
3 hrnky hl. mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hnědého cukru (lze použít obyč. cukr krupici)
2 lžičky skořice
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky koření do perníku
3 vejce
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku jablečného džusu
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
3 hrnky nadrobno nakrájených jablek
Náplň:
1 změklé pomazánkové máslo bez příchuti
1/4 hrnku másla
1/2 hrnku cukru krupice
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
Poleva:
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku másla
3 lžíce mléka
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
1 hrnek cukru moučky
Postup:
Zpracujte jablečné těsto a do formy ho dejte 2/3, přes to náplň zhruba 1cm od okrajů formy a navrch zase jablečné těsto. Po vychladnutí polijte polevou.
Pečte asi 50 minut při 170 stupních.
Jablečné těsto:
1 hrnek nadrobno pokrájených vlašáků
3 hrnky hl. mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hnědého cukru (lze použít obyč. cukr krupici)
2 lžičky skořice
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky koření do perníku
3 vejce
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku jablečného džusu
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
3 hrnky nadrobno nakrájených jablek
Náplň:
1 změklé pomazánkové máslo bez příchuti
1/4 hrnku másla
1/2 hrnku cukru krupice
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
Poleva:
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku másla
3 lžíce mléka
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
1 hrnek cukru moučky
Postup:
Zpracujte jablečné těsto a do formy ho dejte 2/3, přes to náplň zhruba 1cm od okrajů formy a navrch zase jablečné těsto. Po vychladnutí polijte polevou.
Pečte asi 50 minut při 170 stupních.
Žádné komentáře:
Okomentovat