Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

NEBESKÁ JABLEČNÁ BUCHTA...

čtvrtek 14. března 2013

Sešlo se mi od kamarádů a spol. podezřele moc jablek, tak jsem si vypinterestovala recept na tuhle dobrotu zde a dávám ji 1 s *. Protože už ji peču poněkolikáté, rozhodla jsem se ji uchovat elektronicky. Jiné uchování bohužel není možné, protože min. polovinu jsem schopná smlsnout na posezení úplně malou vidličkou (jsem odpůrce jezení dezertů lžičkou, natož lžící, a moje záliba v malých vidličkách je poněkud podivná…nejen u nebeských dezertů podotýkám:)
Dobrou Boží chuť přeju…


Nebeská jablečná buchta:

Jablečné těsto:
1 hrnek nadrobno pokrájených vlašáků
3 hrnky hl. mouky
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek hnědého cukru (lze použít obyč. cukr krupici)
2 lžičky skořice
1 lžička soli
1 lžička jedlé sody
1 lžička strouhaného muškátového oříšku
1/2 lžičky koření do perníku
3 vejce
3/4 hrnku oleje
3/4 hrnku jablečného džusu
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
3 hrnky nadrobno nakrájených jablek


Náplň:
1 změklé pomazánkové máslo bez příchuti
1/4 hrnku másla
1/2 hrnku cukru krupice
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)


Poleva:
1/2 hrnku hnědého cukru
1/4 hrnku másla
3 lžíce mléka
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
1 hrnek cukru moučky


Postup:
Zpracujte jablečné těsto a do formy ho dejte 2/3, přes to náplň zhruba 1cm od okrajů formy a navrch zase jablečné těsto. Po vychladnutí polijte polevou.

Pečte asi 50 minut při 170 stupních.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat