Menu

Domu Inspirace Rodina Recepty O mně Menu

MRKVOVÝ DORT PRO JARNÍ NÁLADU...

neděle 24. března 2013

Tenhle recept pomůže dozajista těm, co mají problém dodržet doporučenou denní dávku zeleniny a schroustat 300 – 500g zeleniny. Králíci, jako jsem například já, se i přes dostatečný přísun přesto nemusí obávat předávkování. I když tenhle dort je tak dobrý, že i to je možná možné.

Jestli budete na jaře sbírat kopřivy na kopřivový čaj, škubat zlatý déšť a kočičky (někteří neekologové i sněženky!), poslouchat zurčení potůčků přeplněných tajícím sněhem a ptačí cvrdlikání, vykašlete se pro jednou na beránka a upečte si ke všemu tomu jarnímu rozjímání tuhle mrkvovou dobrotu.



Mrkvový dort:

Těsto:
450 g strouhané mrkve
280 g celozrnné mouky
300 g hnědého cukru
120 g ořechů
220 ml oleje
2 čajové lžičky  vanilkového extraktu
2 čajové lžičky jedlé sody
2 čajové lžičky prášku do pečiva
2 čajové lžičky skořice, špetka soli
4 vejce


Poleva:
1 pomazánkové máslo bez příchuti
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
4 lžíce másla


Postup:
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Vejce, cukr, vanilkový extrakt a olej dejte do mísy a našlehejte. Sypké ingredience smíchejte a postupně přidávejte do vaječné směsi. Nakonec zlehka vmíchejte mrkev a ořechy. Formu na dort vymažte máslem a vysypte moukou. Těsto dejte do formy a pečte asi hodinu. Dort podávejte zalitý cukrovou polevou, kterou si připravíte smícháním mléka s cukrem.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat